Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی صفی خانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: گرگ در چند حالت به جوامع انسانی حمله ور می شود نخست قرار گرفتن در شرایط سخت برای به دست آوردن طعمه به ویژه هنگام پوشیده شدن سطح طبیعت با برف، که با توجه به قرار گرفتن در فصل تابستان و فراوانی غذا این فرضیه برای حمله در این فصل رد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: هاری گرگ که این موضوع نیز با آزمایش مشخص شده و در حمله اخیر به چند نفر در روستای «میحمله علیا» شهرستان بهار نیز بلافاصله دامپزشکی اقدام به نمونه برداری از لاشه گرگ و ارسال آن به تهران و برای دریافت نتیجه هاری کرده است.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: تخریب لانه از دیگر علل حمله گرگ است که به ویژه در فصل زاد و ولد و هفته های اولیه تولد توله، گرگ نسبت به هر گونه رفتاری که سبب سلب آسایش توله ها شود حساس بوده و احتمال حمله زیاد است.

صفی خانی خاطرنشان کرد: همه ساله در فصل زاد و ولد گونه های حیات وحش به ویژه گرگ بیشترین حمله را به انسان دارند چرا که برخی افراد از روی سهل انگاری یا عمدی به زیستگاه و لانه گرگ نزدیک شده یا اقدام به تخریب آن می کنند.

وی از دیگر علل حمله گرگ دفن نکردن لاشه حیوانات دانست و گفت: برخی دامداران پس از تلف شدن یک حیوان اهلی نسبت به دفن آن اقدام نکرده و لاشه را در همان محل رها می کنند که در این صورت احتمال حضور گرگ در محدوده محل تردد دامداران و چوپان ها و حمله به گله و چوپان زیاد است.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان ادامه داد: مدیریت نادرست پسماندهای روستایی نیز، گونه های وحشی نظیر گرگ را برای حضور در حوالی مناطق مسکونی به منظور به دست آوردن غذا تحریک کرده و در این مواقع احتمال حمله به احشام و افراد ضعیف نظیر کودکان و افراد سالخورده افزایش می یابد.

صفی خانی تاکید کرد: با توجه به اینکه روستاییان در این فصل احشام را به همراه چوپان راهی طبیعت می کنند باید نسبت به استفاده از چوپان های تنومند، پرهیز از بکارگیری کودکان و سالخوردگان به عنوان چوپان و استفاده از سگ های نگهبان اقدام کنند.

وی بیان کرد: بر اساس تجربیات و مستندات موجود حمله گرگ در حواشی مناطق حفاظت شده به دلیل تنوع زیستی گونه های جانوری در این مناطق، برهم نخوردن چرخه حیات و زنجیره غذایی و تخریب نشدن لانه هایشان به واسطه حضور و گشت های مستمر محیط بانان طعمه در مناطق حفاظت شده بسیار کم است.

معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان تاکید کرد: البته در گذر زمان به علت شخم زدن بی رویه مراتع و پیشروی تا ارتفاعات، تخریب زیستگاه گونه های جانوری، از بین رفتن تدریجی حیوانات به علت کاهش وسعت محل زیست و شکار حیوانات موجود سبب شده گونه های درنده و غیراهلی به علت نیافتن طعمه وارد جوامع مسکونی شوند.

صفی خانی هرگونه رهاسازی گرگ از سوی محیط زیست و فرار گرگ از باغ وحش نزدیک غارعلیصدر را تکذیب کرد و گفت: امکان فرار گرگ از باغ وحش وجود ندارد همچنین میزان گونه های موجود در این محل پیوسته بر اساس آمارهای موجود پایش می شوند.

به گزارش ایرنا اهالی ۲ شهرستان رزن و بهار استان همدان از اوایل سال ۹۰ تاکنون چندین نوبت مورد هجوم و حمله گرگ قرار گرفته اند و ماه های گذشته نیز گزارش هایی از حمله گرگ در شهرستان ملایر هستیم.

اواسط تیرماه سال ۹۴ گرگ در سه نوبت وارد ۲ روستای تخت و ملابداغ از توابع بخش سردرود شهرستان رزن شد و در ۲ حادثه که در دو روز متوالی رخ داد گرگ از ناحیه گردن و صورت یک دختر و پسر حدود چهارساله را در این ۲ روستا زخمی کرد که با حضور به موقع اعضای خانواده گرگ متواری شد.

همچنین در سانحه سوم که برای دومین بار در روستای ملابداغ رخ داد یک قلاده گرگ قصد حمله به یک پدر و فرزند را داشت که با هیاهو و حضور همسایه‌ها گرگ پا به فرار گذاشت.

نیروی انتظامی شهرستان بهار نیز اواخر بهمن ماه سال ۹۴ جسد یک مرد ۳۰ ساله را در حواشی روستای رسول آباد (تاج آباد) کشف کرد که طبق بررسی‌های صورت گرفته این مرد طعمه حیوانات درنده شده بود به گونه‌ای که تنها بخشی از نیم تنه بدن آن باقی مانده بود.

در مورد دیگری نیز گرگ در ۲ نوبت در تاریخ ۱۹ خرداد ۹۵ اقدام به حمله به ۲ کودک خردسال در روستای عمان از توابع بخش قروه درجزین شهرستان رزن کرد.

همچنین شهریور ماه سال ۹۶ یک قلاده گرگ با حمله به گله گوسفندان در حاشیه روستای جامشلو بخش مرکزی شهرستان رزن ۲ رأس از آنها را تلف کرد.

اواخر بهمن سال ۹۹ هم ورود یک قلاده شغال به پارکینگ یک منزل مسکونی و حمله به دختر ۱۰ ماهه در روستای «حکان» از توابع بخش مرکزی شهرستان درگزین گزارش شد که این گونه با مقاومت مادر بزرگ، فشار آوردن به گلوی او و کمک همسایه ها خفه و تلف شد.

تاکنون ۴۰ گونه پستاندار، ۱۸۱ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده، ۳۸ گونه انواع ماهی ها و چهار گونه دو زیست در استان همدان شناسایی شده است.

استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است و وسعت مناطق زیر پوشش محیط زیست به ۶۲ هزار هکتار می رسد.

برچسب‌ها استان همدان اداره کل حفاظت محیط زیست همدان شهرستان بهار گرگ حیات وحش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان همدان اداره کل حفاظت محیط زیست همدان شهرستان بهار استان همدان اداره کل حفاظت محیط زیست همدان شهرستان بهار گرگ حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست معاون محیط زیست استان همدان شهرستان رزن حمله گرگ صفی خانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۲۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در کاشان

مدیر مرکز مدیریت بحران کاشان از حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در روستای سادیان خبر داد و گفت: ۸۰ راس دام سبک تلف شد. - اخبار استانها -

هادی کاشانی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به حمله گرگ به گوسفندان در روستای سادیان، اظهار داشت: این اقدام طی دو مرحله انجام شد و 80 راس دام سبک مورد حمله حیوانات وحشی قرار گرفتند.

وی ضمن اشاره به اعزام اکیپ عملیاتی شبکه دامپزشکی شهرستان کاشان به روستای سادیان افزود: اکیپ‌ اعزامی به روستای سادیان از توابع شهرستان کاشان با هماهنگی مدیریت بحران اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون، دفن بهداشتی و قرنطینه دام‌های موجود اقدام شد.

مدیر مرکز مدیریت بحران شهرستان کاشان ضمن اشاره به ارائه آموزش‌های لازم به دامداران توسط محیط زیست ابراز داشت: مقرر شد محیط زیست با همکاری محیط بانان و عوامل بومی نسبت به رفع خطر و زنده‌گیری اقدام کنند.

وی ضمن اشاره به علت وقوع این حادثه در روستای سادیان گفت: کمبود منابع آب و فقر پوشش گیاهی در منطقه حفاظت شده قمصر برزک علت وقوع چنین حادثه‌ای است چراکه حیوانات وحشی به دلیل این کمبودها به مناطق شهری و روستایی ورود می‌کنند.

6 نفر بر اثر حمله گرگ در اردستان مصدوم شدند

کاشانی‌نژاد با بیان اینکه لازم است دستگاه‌های متولی تمهیدات لازم را بیندیشند، تصریح کرد: اداره محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان کاشان باید تمهیدات لازم را باید بیندیشند تا در این زمینه شاهد ووقوع چنین حوادثی نباشیم.

انتهای پیام/801/

دیگر خبرها

  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در کاشان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان